Legújabb boraink

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Pin It

Köszöntjük a Béla Borászat honlapján!

Komplex élmények a napfény hazájából. Ismerje meg a vidéket, kukkantson be a pincékbe és kóstolja meg legszebb borainkat! 

Béla Borászat Imrehegy - Béla Zoltán - Egy korty napfény az imrehegyi dűnékrőlA borászatunk Imrehegyen található,a Duna Borrégió déli fekvésű kis falucskájában. Jellemzően fehér és rozé borokat készítünk. A boraink zöme birtokbor, így az Ezerjó, Kövidinka, Nektár, Cserszegi Fűszeres és Rajnai Rizling, valamint a vörösboraink közül a Kékfrankos ,Pinot Noir, , borkülönlegességekből a jégbor, Nektár késői szüret.
Jelenleg 70 ha az összes termőterület, amiben megtalálható az Ezerjó,Kövidinka, Generosa ,Irsai Olivér,Sárfehér, Rajnai r., Tramini, Nektár, Cserszegi Fűszeres, , valamint a Pannon Frankos, Zweigelt , Kékfrankos, Cabernet Franc, Pinot noir, vörös borszőlőfajták.
A szőlő művelésében a hagyományos kordon és egyes függöny mellett a fejműveléshez is visszatértünk, mivel hagyományosan elődeink is ezt használták, és jó eredménnyel, biztonságosan tudtak termelni.
Egy kiselmélkedés,
A szőlő növény a borvidékeken és bárhol, ahol ültetvényben van, tájképi meghatározó, szemet gyönyörködtető látvány. Biztonságos termelés mellett helyben maradásra ösztönöz, megélhetést, boldogulást nyújt. Az egyik legjobb kultúrnövény a vidék megtartására a gyümölcstermelés és a kertészet mellett.

Kövessen minket!

Elérhetőségeink

e mail cím: belaboraszat@t-online.hu

Mobil (Béla Zoltán): +36 20-938 6161

Mobil (Richter Roland): +36 20-278 5552

Posta cím: Imrehegy H-6238 Szarkás u. 56.

Küldjön üzenetet!

Térkép